All posts by astrup

Gas komfurer – når kokke laver mad derhjemme

Et rigtigt gaskomfur er noget der bringer en fantastisk stemning til et klassisk køkken, og det er skønt at arbejde med.

LaCanche komfur

Pin by Fanny Madsen – Kitchen Designer on Kitchen Appliences | Pinter….
LACANCHE komfur er det franske proffesionelle komfur til private hjem.

L1030731ILVE komfur i rustfri stål med 6 gasblus og 1 ovn, bredde 90 cm er italiensk og forhandles hos Kitchen Tailor, Hellerup

IMG_3033Dette mindre gaskomfur på 60 cm og med 4 blus kan passe smukt ind i mindre køkkener. Kan ses i min yndlings butik Pot & Pande på Ordrupvej. Hos Anette kan man altid finde det bedste køkkengrej og få en sød og kvalificeret betjening.

L1030632ILVE har et showroom i KOKKENES TORVEHAL, hvor de viser forskellige modeller – også med induktion.

 

 

 

Snedker Finesser

Et snedkerkøkken lavet på den helt rigtige måde med massiv træ skuffer i egetræ med svanehale sinkede samlinger, er de finesser, som gør køkkenet til, ikke blot en daglig glæde at bruge, men også et sandt luksus produkt.

Krydderi indsats i egetræSkuffe indsats til krydderier i massiv egetræ

Knivblok indsats i egetræKnivblok indsats til kokkeknive

Knivblok

Ekstra dybe skuffer og udtræksbakker rummer meget mereUdtræksbakker ekstra dybeAlt sammen detaljer, som kan tilpasses den enkeltes ønsker og behov

4 Klassiske Køkkener fra Kitchen Tailor

Hos Snedkerfirmaet Kitchen Tailor laver vi mange klassiske køkkener, som er smukke, fordi de er lavet på den helt rigtige måde med tappede/slidsede lågerammer og kittede ruder i vitrineskabene.

Hver gang bliver de meget forskellige fordi det tilpasses arkitekturen i huset og de menneskers drømme og behov, som skal leve i det.

Klassisk emhætte og vitrinerGråt malet klassisk køkken med høje vitrineskabe til porcelæn ved spisepladsen. Søjler med kannelurer fremhæver det klassiske. Stenbordplade i Jura Grau. Metrofliser bag ILVE komfur.

 

IMG_2489Hvidt klassisk køkken med stor porcelæns udslagsvask. Stenbordplade sort granit og sorte klassiske greb understreger stilen.

 

køkken1Næsten sort klassisk køkken med sort granit bordplade. Porcelænsvask og klassisk armatur i krom er som et smykke i det rå køkken med den sorte LaCanche komfur, udstoppet vildsvin og kobbergryder.

 

L1000065Dette klassiske køkken passer smukt til det højloftede rum i denne herskabslejlighed på Østerbro. ILVE komfur og Perrin & Rowe armatur i matslebet stål gør det flot og råt på en gang.

 

BAD PLAN

Da min søn og svigerdatter købte en lejlighed på Christianshavn, hvor badeværelset skulle totalrenoveres, kom de med spørgsmål, som foranledigede denne opskrift på, hvordan man planlægger og styrer projektet.

PLANLÆGNING: Det er vigtig at have en tegning og en plan, som man kan arbejde ud fra, og som man kan vise til div. håndværkere, når man skal tale med dem og indhente priser. Det er komplekst, man skal have mange håndværkere ind over, og det er vigtig at kende regler og muligheder.

OPMÅLING OG TEGNING: Så snart I har mulighed for at komme ind i lejligheden, vil jeg gerne komme og måle op og hjælpe jer med at tegne det, som I kunne tænke jer.

NEDRIVNING: Det står I selv for, men husk at alt skal køres væk, eller container (pris)

HÅNDVÆRKERE: Det er et krav, at man bruger autoriseret håndværkere til VVS og EL

ARBEJDSGANGEN MED HÅNDVÆRKERE:

VVS: FLYTTE AFLØB OG VANDINSTALLATIONER GØRE KLAR TIL NYE UDTAG

EL: GULVVARME LYS, KLARGØRE NYE LYSUDTAG OG STIKKONTAKTER STÆRKSTRØM TIL VASKEMASKINE/ TØRRETUMBLER

MALER: VÅDRUMSMEMBRAN (tjek krav for ombygninger) SPARTLE OG MALE VÆGGE

MURER: VÆG TIL BRUSER NICHE OG OPKANT FLISER

VVS: TOILET OG HÅNDVASK MONTERES ARMATUR MONTERES

TØMRER: (loftet skal sikkert repareres eller laves) DØREN SKAL FLYTTES EL SÆTTE LAMPER OP STIKKONTAKTER MONTERE VASKEMASKINE OG TØRRETUMBLER

DESIGN AF NYT BADEVÆRELSE /OPMÅLING OG TEGNING:     Hvor kan de forskellige funktioner mest hensigtsmæssig placeres? Hvilken stil skal badet være i? Saml fotos fra bolig magasiner. Lav jeres egen Pinterest. Tjek www.iboligen.dk. Tag fotos med mobiltelefon. Få tegnet det op, så der er en god plan at arbejde ud fra. 

DER SKAL TAGES STILLING TIL FLG.:  BRUSE NICHE kan afgrænses af: Opmuret væg (multiplader) /Glasplader /Færdig ’brusekabine’ FLISER: Byens Flisecenter, Bernstorffsvej, /Hellerup Aqua Domo, Hellerupvej, Hellerup /Oderico, Lyngby. GULVFLISER: Mørke, mere ru /Husk gulvvarme. VÆGFLISER: Metrofliser, 10 x 20 cm (er trendy, men kan minde om et gammelt pissoir). Store fliser, blank hvid Alm. kvadratisk. Der findes ofte hjørnefliser, som ser pænere ud at bruge, end den metalkant, som mureren sikkert vil foreslå…. FUGER: Det kan se fint ud hvis fugen ikke er for bred. Hvide/lysegrå. OPKANT VED BRUSER: Så vandet ikke løber ud. GULVAFLØB: (Tjek regler for det). SANITET: Tjek hos www.billigvvs.dk TOILET: Væghængt, kræver indbygningscisterne (Gerberit anbefales) kan købes som sæt. Vælg en neutral enkel toilet. HÅNDVASK: Man kan vælge mellem: væghængt, fritstående på søjle eller et møbel med vask. ARMATURER/ BRUSER: Man kan vælge mellem fast brusehoved eller en stang med en håndbruser monteret Det er meget dyrt at vælge en med termostat. De Dyre: Dornbracht, VOLA, Volevacht De Mellem: De Billige: Grohe (anbefales til bruser). OPBEVARING: HYLDE, SKAB, MØBEL? Til det man bruger hver dag som : Tandbørste, deo, cremer, vatpinde, vatrondeller, neglefil, make-up etc. er det vigtigt at tænke på et sted det kan stå… LAGER: Til ekstra toiletpapir /Til ekstra håndklæder (bør være udenfor toiletrummet, når det er lille). VASKEMASKINE/TØRRETUMBLER: VASKESØJLE: bemærk Miele lukker op til h.h.v. venstre og højre TUMBLER: Husk med kondens. Kombi vaskemaskine/tørretumbler kan også være en mulighed… LYS: LOFTSLYS: Kan være indbyggede spots (ikke for mange) Husk dæmper… LYS VED SPEJL: ved siden eller over spejl. STRØM: HUSK UDTAG TIL HÅRTØRRER OG BARBERMASKINE. STÆRKSTRØM TIL VASKEMASKINE (Tjek regler for det)…………….. DET SJOVE: /SPEJL /TOILETRULLEHOLDER /KNAGER /KURV TIL SHAMPOO I BRUSEBADET /BADEFORHÆNG /BADEMÅTTE OG HÅNDKLÆDER.

BUDGET: UDGIFTER TIL HÅNDVÆRKERE,: VVS + materialer EL + materialer MURER + materialer /MATERIALER: (Container) Væg ved bruseniche Væg ved væghængt toilet + topplade Maling og grej + vådrumsmembran Gulvvarme Gulvfliser, cement og fuge Vægfliser, cement og fuge Afløb (2) Toilet og cisterne Håndvask Brusearmatur Håndvask armatur Loftslamper Lamper ved spejl Stikkontakter Vaskemaskine/Tørretumbler spejl toiletrulleholder knager kurv til shampoo i brusebadet

Nyt bad i Borgmestergården

Da Gritt og Philip flyttede ind i Borgmestergården på Christianshavn var det vigtigt for dem at badeværelset blev renoveret, så det passede ind i de smukke gamle omgivelser, men også at det fungerede med indbygget vaskemaskinen.

Mørkgrå forramme med skjult vaskemakine

Sort/hvide cement fliser med mørk frise blev valg på gulvet for at passe til Borgmestergården som er med bindingsværk fra 1620

Klassisk bademøbel m. porcelænsgreb

Det klassiske bademøbel designede vi, så det rummer både vaskemaskine og vask. Der er kælet for detaljen med de glaserede fliser i magnolia farve med kvartstaff kantflise som fodpanel.

Sort Pressalit toiletsædePhilip og Gritt er begge sejlere, og de flotte sejlerbilleder giver den perfekte stemning over det fritstående toilet med sort pressalit sæde

Porcelænsvask underlimetDen firkantede porcelænsvask og det klassiske armatur passer perfekt til det klassiske bademøbel

StatuarioStatuario marmor har smukke aftegninger som gør møblet ekstra smukt

Porcelænsfliser og klassisk bruserarmaturVæggene i bruseren er beklædt med porcelænsfliser i magnolie hvid

Bakkehuset

Et besøg for Kitchen Tailor til Skagen for at måle op til køkken, bademøbel og garderober bragte mig til dette fantastiske sommerhus, som ligger i Gl. Skagen. Huset er tegnet af den legendariske Skagenarkitekt Alfred Hansen og ligger helt HELT unikt, gemt mellem klitterne og samtidig højt hævet på en Bakketop, med den mest fantastiske udsigt ud over Gl. Skagen med Vesterhavet i det fjerne. Den ro og de dufte, der mødte mig der, var unikke, og jeg glæder mig til at skulle tegne inventaret til dette dejlige sted. I vil kune følge processen fremover på bloggen.

Skagen

Bakkehuset dukker frem bag klitter med marhalmBakkehuset

Sort træhus med stråtag – halvcirkelformede redningsvindueView over Gl. Skagen med  Vesterhavet i baggrunden
View over Gl. Skagen med Vesterhavet i baggrunden
Opmåling til køkken

Opmåling til køkken med den rå væg med EL-installationer 

Vesterhavet

Vesterhavet

Det lader til at solen altid skinner på Skagen, selvom der var regnvejr hele vejen derop fra Ålborg Lufthavn…